Heerlijk spinazie ovenschotel uit de nederlandse keuken.
Dit ovenschotel recept is de bereidingstijd + kooktijd is zo’n 45 minuten.
Eetsmakelijk alvast!
Spinazie ovenschotel
Ingrediënten:
- 450 gram diepvries spinazie
- 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 100 gram magere spekreepjes
- 1 ui
- 3 geperste teentjes knoflook
- 2 dl. room
- 5 eieren
- 100 gram geraspte jonge kaas
- scheutje olijfolie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze:
- Laat spinazie ontdooien en uitlekken.
- Snij de ui vervolgens in dunne ringen.
- Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
- 2 eireren 10 minuten hard laten koken in een pan met water of een eierkoker.
- Bak de magere reepjes spek in een koekenpan zonder boter tot dat ze licht bruin van kleur zijn
- Doe vervolgens de ui en de knoflook erbij en bak het eventjes.
- Klop 3 eieren en room goed door elkaar heen in een mengkom
- Maak dit mengsel wat meer op smaak met peper en zout
- Vet de ovenschotel goed in met een beetje bakboter of olijfolie
- De gekookte aardappelschijfjes kunnen goed worden verspreid op de bodem van de ovenschotel
- Hierboven op leg u vervolgens het spekmengsel.
- Nu verdeeld u de spinazie hier weer boven op
- Daarna giet u het eiermengsel over de spinazie
- En als laatst de kaas over de toplaag van de ovenschotel
- Nu kan de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.
- Als de bovenkant mooi goudbruin is de ovenschotel klaar om gereserveerd te worden.
Tagged: Aardappel ovenschotel, ovenschotel, ovenschotel spinazie, ovenschotels, spinazie, Spinazie ovenschotel
En wat doe ik met de gekookte eieren?
Eet die maar lekker op tijdens het koken of doe ze in stukjes gesneden door de spinazie.