Rijst met kip, maar dan uit de oven. Voeg er een romige saus aan toe om het een echte ovenschotel te maken. Het gerecht is als hoofdgerecht op te dienen en is geschikt voor 4 personen of 4 porties.
romige schotel kip met rijst
Ingrediënten:
- 400 g kipfilet
- 400 g champignons
- 3 bosuien
- 2 hele paprika’s
- 200 g rijst
- 300 g kipbouillon gemaakt met een tablet
- 1 tl mosterd
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 125 ml creme fraiche
- 50 g geraspte kaas
- 25 g paneermeel
- Bakboter
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water aan de kook. Hierin kook je de rijst gaar volgens de instructies op
- de verpakking.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Bak deze in een pan met olie of boter.
- Voeg champignons toe om deze ook kort te bakken.
- Snijd de paprika in blokjes. Voeg ook deze toe. Breng het geheel eventueel op smaak met
- peper en zout.
- Smelt 2 eetlepels boter in een pan. Voeg hier bloem aan toe. Roer dit en bak 2 minuutjes.
- Giet er bouillon bij en roer het geheel met een garde glad.
- Voeg de creme fraiche en de mosterd toe en roer dit ook door.
- Schep alles in een ovenschaal. Bedek het geheel met paneermeel en geraspte kaas.
- Zet dit 20 minuten in de oven.
Tagged: kip met rijst, kip met rijst recept, rijst met kip en paprika
Geef een reactie