Preischotel met gehakt en aardappels

Lekkere ovenschotel met prei, gehakt en aardappelen. Deze preischotel is goed voor 4 personen en is in ongeveer een uurtje klaar om van te smullen. Eetsmakelijk!

Preischotel met gehakt en aardappels

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 300 gr rundergehakt
  • 6 x prei (fijn gesneden)
  • 700 gram kruimige aardappels
  • 3 eieren
  • bekertje creme fraiche
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 80 gram boter
  • melk
  • Scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • een beetje tijm

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelsmet schil en wat zout in koutwater ca 20 minuten tot je er met een mes makkelijk doorheen kan prikken.
  2. Verwarm vervolgens in een klein pannetje de melk.
  3. Giet de aardappelsaf en pel ze, vervolgens kun je ze pureren.
  4. Schep de aardappelpuree in een pan en laat het ca 2/3 minuten op een heel laag vuurtje drogen.
  5. Voeg er 50 gram boter aan toe en roer de melk er langzaam doorheen.
  6. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie, boter en voeg de fijn gesneden prei toe.
  7. Laat het vervolgens ca 5 minuten bakken, wel steeds even omscheppen.
  8. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.
  9. Klop de eieren met de creme fraiche, geraspte parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak.
  10. Voeg ondertussen bij de preimengsel wat tijm en zout toe na smaak.
  11. Na ca 15 minuten kun je het eiermengsel door de prei heen scheppen.
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  13. Pak een ovenschaal en doe vervolgens eerst de aardappelpuree erin en schep het preimengsel hier bovenop.
  14. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas overheen en zet de ovenschotel ca. 17 minuten in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
Preischotel met gehakt en aardappels, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. mark terpstra 21 oktober 2014 at 11:07 am Reply

    Ik heb deze net gemaakt. Maar heb smeerkaas door de craime fresh gedaan. En voordat de schotel de oven in ging nog cheddar erdoor gemengd. Half pakje.
    Heb hem net gegeten… en kan bijna niet stoppen.
    Echt Geslaagd!
    Bedankt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *