Pittige zuurkool ovenschotel

Een heerlijke pittige zuurkool ovenschotel met heerlijke nasmaak.

Zuurkool ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • Anderhalve kilo aardappels (kruimelig)
  • Kip bouillon
  • Melk
  • Roomboter
  • Spekjes
  • Room
  • Rundergehakt
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Paprikapoeder
  • uien
  • Sinaasappels
  • Bruine suiker
  • Sambal
  • Ketjap manis
  • Ketchup
  • 1 pakje zuurkool

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Kook de aardappels in de kippen bouillon en doe er vervolgens wat melk, roomboter en nootmuskaat bij.
  2. Maak er een mooie puree van en laat de zuurkool koken met de spekjes met wat room.
  3. Bak het gehakt rullig in een pan met wat zout en peper naar smaak.
  4. Laat het mooi bruin worden en bak wat snipperde uitjes in een pan doe ze er vervolgens bij met wat paprikapoeder.
  5. Pers de sinaasappel en voeg deze hier aan toe samen met wat bruine suiker en sambal.
  6. Nog wat ketjap manis voor de smaak en een scheutje ketchup op het af te maken.
  7. Laat het mooi nattig blijven. Pak een ovenschaal en doe de zuurkool onderin, met daarop het vlees en vervolgens de aardappelpuree.
  8. Doe nog wat boter over de aardappelpuree en bak het ca 40 tot 50 minuten in de oven mooi goudgeel bruin. Smullen maar!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *