Een heerlijke pittige zuurkool ovenschotel met heerlijke nasmaak.
Zuurkool ovenschotel
Ingrediƫnten:
- Anderhalve kilo aardappels (kruimelig)
- Kip bouillon
- Melk
- Roomboter
- Spekjes
- Room
- Rundergehakt
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Paprikapoeder
- uien
- Sinaasappels
- Bruine suiker
- Sambal
- Ketjap manis
- Ketchup
- 1 pakje zuurkool
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 180 graden. Kook de aardappels in de kippen bouillon en doe er vervolgens wat melk, roomboter en nootmuskaat bij.
- Maak er een mooie puree van en laat de zuurkool koken met de spekjes met wat room.
- Bak het gehakt rullig in een pan met wat zout en peper naar smaak.
- Laat het mooi bruin worden en bak wat snipperde uitjes in een pan doe ze er vervolgens bij met wat paprikapoeder.
- Pers de sinaasappel en voeg deze hier aan toe samen met wat bruine suiker en sambal.
- Nog wat ketjap manis voor de smaak en een scheutje ketchup op het af te maken.
- Laat het mooi nattig blijven. Pak een ovenschaal en doe de zuurkool onderin, met daarop het vlees en vervolgens de aardappelpuree.
- Doe nog wat boter over de aardappelpuree en bak het ca 40 tot 50 minuten in de oven mooi goudgeel bruin. Smullen maar!
Tagged: Aardappel ovenschotel, Gehakt, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, Zuurkool, Zuurkool ovenschotel
Geef een reactie