Pittige macaroni ovenschotel

Lekker pittige macaroni ovenschotel met kaas, groente, gehakt en verse kruiden.
Deze hoeveelheid is goed voor 4 personen en is in zo’n klein uurtje klaar om heerlijk van te smullen.
Eetsmakelijk!

Pittige macaroni ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 120 ml zure room (eventueel)
  • 120 gram gebroken tortillachips
  • 120 gram geraspte Cheddar kaas
  • Snufje zwarte peper
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
  • 120 ml zure room
  • 120 gram geraspte Cheddar kaas
  • 320 ml melk
  • 350 gram smeerkaas
  • 1 zakje (35 gram) chili kruidenmix
  • 1 zakje (35 gram) taco kruidenmix
  • 1 blik (425 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (400 gram) maïs, uitgelekt
  • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik/pot 450 gram tomatensaus
  • 75 gram gesnipperde ui
  • 900 gram mager rundergehakt
  • 450 gram macaroni

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 175°C voor te verwarmen
  2. Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar. Laat de pasta even goed uitlekken.
  3. Bak op middelhoog vuur in een grote koekenpan het gehakt samen met de ui. Bakken totdat het vlees bruin is geworden. Dit duurt normaal ongeveer tien minuten.
  4. Voeg chilikruiden, tacokruiden, bonen, maïs, tomatenblokjes, en tomatensaus toe. Breng het geheel even aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, wel af en toe een keer roeren.
  5. Klop de melk en smeerkaas tot een glad mengsel in een steelpan in middel-laag vuur. Voeg daarna knoflookpoeder, 120 ml zure room, en 120 gram geraspte cheddar kaas toe. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout.
  6. Vet in een rechthoekige ovenschaal goed in en verdeel de gekookte macaroni over de schaal. Meng de macaroni met het kaasmengsel.
  7. Giet nu het gehaktmengsel over de macaroni heen. Bestrooi het hierna met gemalen tortillachips en geraspte cheddar kaas.
  8. Zet de ovenschotel in de oven totdat de kaas bovenop is gesmolten. Dit zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *