Heerlijke pastaschelpen gevuld met zachte kaas en stukjes bacon.
Deze maaltijd is in zo’n 40 minuten klaar en goed voor 4 personen.
Pastaschelpen gevuld met kaas en bacon
Ingrediënten:
- 1 bol buffel mozzarella (uitgelekt)
- 1 (700g) blikje gezeefde tomaten
- 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
- 4 eetlepels grof gehakte verse peterselie
- 240g zachte kaas
- 50g knapperig wittebrood (in de keukenmachines tot kruimels vermalen)
- 1 teentje knoflook (Geperst)
- 1 kleine ui (Versnipperd)
- 4 plakjes gerookte bacon (Grof versneden)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200g conchiglioni rigati (Grote pastaschelpen)
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 200 °C voor te verwarmen.
- Terwijl de oven aan het opwarmen is kook je de grote pastaschelpen gaar zoals op het pak staat aangeven. Giet de pasta af en laat deze even afkoelen.
- Terwijl de pasta aan het afkoelen is doe je wat olijfolie in een pan en bak je de knoflook, ui, en bacon ongeveer vijf minuten.
- Pak een grote, ondiepe ovenschaal en doe de gezeefde tomaten erin. Roer nu de rozemarijn daardoorheen.
- Mix hierna het bacon mengsel, peterselie, zachte kaas, en de broodkruimels erdoor. Breng dit op smaak met wat peper.
- Lepel het broodkruimelmengsel en de bacon in de pastaschelpen.
- De pastaschelpen netjes en strak naast elkaar leggen, bovenop de tomaten in dezelfde ovenschaal.
- Doe de mozzarella netjes verspreid over de pastaschelpen.
- Doe de ovenschotel ongeveer een half uur in de oven zorg er voor dat dat de kaas gesmolten en geel bruin van kleur is.
- Eetsmakelijk!
Tagged: Italiaans, Italiaanse keuken, Italiaanse ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, Pastaschelpen, Vlees
Geef een reactie