Pastaschelpen gevuld met kaas en bacon

Heerlijke pastaschelpen gevuld met zachte kaas en stukjes bacon.
Deze maaltijd is in zo’n 40 minuten klaar en goed voor 4 personen.

Pastaschelpen gevuld met kaas en bacon

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 1 bol buffel mozzarella (uitgelekt)
  • 1 (700g) blikje gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
  • 4 eetlepels grof gehakte verse peterselie
  • 240g zachte kaas
  • 50g knapperig wittebrood (in de keukenmachines tot kruimels vermalen)
  • 1 teentje knoflook (Geperst)
  • 1 kleine ui (Versnipperd)
  • 4 plakjes gerookte bacon (Grof versneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200g conchiglioni rigati (Grote pastaschelpen)

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 200 °C voor te verwarmen.
  2. Terwijl de oven aan het opwarmen is kook je de grote pastaschelpen gaar zoals op het pak staat aangeven. Giet de pasta af en laat deze even afkoelen.
  3. Terwijl de pasta aan het afkoelen is doe je wat olijfolie in een pan en bak je de knoflook, ui, en bacon ongeveer vijf minuten.
  4. Pak een grote, ondiepe ovenschaal en doe de gezeefde tomaten erin. Roer nu de rozemarijn daardoorheen.
  5. Mix hierna het bacon mengsel, peterselie, zachte kaas, en de broodkruimels erdoor. Breng dit op smaak met wat peper.
  6. Lepel het broodkruimelmengsel en de bacon in de pastaschelpen.
  7. De pastaschelpen netjes en strak naast elkaar leggen, bovenop de tomaten in dezelfde ovenschaal.
  8. Doe de mozzarella netjes verspreid over de pastaschelpen.
  9. Doe de ovenschotel ongeveer een half uur in de oven zorg er voor dat dat de kaas gesmolten en geel bruin van kleur is.
  10. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *