Lekkere italiaanse ovenschotel pasta met salami voor in de oven die als hoofdgerecht opgediend kan worden. Dat klinkt nog eens aantrekkelijk. Wie deze ovenschotel maakt, heeft voldoende om voor 4 personen op te scheppen.
Pasta salami ovenschotel
Ingrediƫnten:
- 125 g plakken salami
- 250 g pasta
- 1 hele paprika
- 1 hele courgette
- 1 bol mozzarella
- 100 g geraspte kaas
- 400 ml gezeefde tomatensaus
- 0,5 el Italiaanse kruiden
- Basilicum
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette en de paprika in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een pan. Voeg hier de stukjes courgette en paprika aan toe.
- Een paar minuten roerbakken is voldoende.
- Voeg eventueel peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
- Breng een pan water aan de kook om de pasta in te koken.
- Kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet daarna direct af.
- Verdeel de salami in twee gelijke hoeveel heten.
- Snijd de helft in grove stukken en voeg deze bij de groente.
- Voeg hier ook de gezeefde tomatensaus aan toe.
- Schep tot slot ook de pasta erdoorheen. andere helft van het mengsel aan.
- Bedek de bovenkant met de andere helft van de mozzarella en salami en strooi de geraspte kaas uit.
- Zet de schaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.
- Eindig voor het opdienen met het toevoegen van wat verse basilicum.
- Vet een ovenschaal in. Doe ongeveer de helft van het mengsel in deze schaal.
- Voeg ook de helft van de mozzarella in stukjes toe, evenals enkele basilicumblaadjes.
- Breng vervolgens de andere helft van het mengsel aan.
- Bedek de bovenkant met de andere helft van de mozzarella en salami en strooi de geraspte kaas uit.
- Zet de schaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken.
- De kaas moet nu mooi goudbruin worden.
- Eindig voor het opdienen met het toevoegen van wat verse basilicum.
Tagged: italiaanse pasta ovenschotels, ovenschotel met pasta, Ovenschotel pasta, pasta met salami, Pasta ovenschotel, pasta paprika, pasta salami, pasta uit de oven, Pastaschotel
Geef een reactie