Lekkere ovenschotel kip met chorizo voor 4 personen. In een kleine 45 minuten klaar om aan tafel te gaan.
Eetsmakelijk!
Ovenschotel met chorizo en kip
Ingrediënten:
- 25 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr geraspte mozzarella
- 50 gr geraspte cheddar
- 1/2 theelepel gedroogde rode chilipepers (eventueel)
- 250 ml (koffie)room
- 1/2 fles (600 gr) passata
- 1 verse chorizo, in stukjes
- 1 rode peper, fijngesneden
- 4 kipfilets, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 250 gr penne
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 190°C voor te verwarmen
- Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar.
- Pak een diepe koekenpan en verhit de olijfolie op matig hoor vuur. Braad de kip ongeveer vijf minuten aan in de koekenpan.
- Voeg nu de chorizo en rode paprika toe en laat dit bakken totdat de kip niet meer roze is van binnen en de chorizo goed heet is. Haal hierna van het vuur af.
- In een kleine sauspan meng je de chilischilfers, room, en passata, op matig hoge temperatuur. Even goed laten sudderen. Zet het vuur daarna op matig-laag en laat de saus indikken terwijl die nog staat te sudderen, ongeveer vijf minuten.
- Doe de saus, de uitgelekte pasta, en de kip samen en roer deze goed door elkaar heen.
- Schep dit mengsel over in een ovenvaste schaal en strooi de Parmezaanse kaas, mozzarella, en cheddar erover heen.
- Doe de schaal in de oven laat ongeveer 30 minuten bakken.
Tagged: Kip, Kip ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel kip, ovenschotels, Vlees
Geef een reactie