Een echte Hollandse schotel met Nederlands favoriet; boterhamworst
Ovenschotel met boterhamworst
Ingrediënten:
- 400 gram boterhamworst in dikke plakken
- acht vastkokende aardappelen
- 150 gram champignons
- boter
- marjolein
- tijm
- een ui
- zout
- zwarte peper
- vier tomaten
- 125 ml zure room
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de geschilde aardappelen beetgaar in een klein laagje water. Snijd beetgare aardappelen in plakjes.
- Snijd de boterhamworst in blokjes.
- Ontvel de tomaten door ze een paar seconden in kokend water te dompelen. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
- Snijd de champignons in plakjes. Versnipper de ui. Fruit de uit glazig in een koekenpan met een klontje boter.
- Doe hierbij de champignons en laat ze vijf minuten meebakken.
- Voeg daarna de tijm, marjolein en stukjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en roer de zure room door het mengsel.
- De plakjes aardappel en blokjes worst leg je om en om in een vuurvaste, ingevette, ovenschaal.Giet het tomatenmengsel over de aardappel en worst.
- Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
Tagged: aardappelschotel, aardappelschotel met botehamworst, aardappelschotel met worst, boterhamworst, boterhamworst ovenschotel, Hollandse ovenschotel, Hollandse schotel, ovenschotel aardappel, ovenschotel boterhamworst, ovenschotel met boterhamworst, schotel met boterhamworst, worstschotel
Laat een reactie achter