Lekkere ovenschotel gehakt met plakjes tomaat en stukjes courgette goed voor 4 personen en in ongeveer 45 minuten klaar.
Ovenschotel gehakt met tomaat en courgette
Ingrediënten:
- 600 gram aardappelen vastkokend
- 1 ui
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram gehakt
- 3 vleestomaten
- tijm, oregano, rozemarijn
- peper en zout na smaak
- klontje margarine
- geraspte kaas ca 100 gram
Bereidingswijze:
- Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 175 C.
- Schil snijd de aardappelen in plakjes en breng ze ca 8-10 minuten aan de kook tot ze net gaar zijn.
- ui fijn snipperen, snij de tomaten in plakjes en ook de courgette in blokjes.
- Verhit een beetje margarine in een koekenpan en fruit het uitje ca 2 minuten, voeg het gehakt eraan met 2 teentjes knoflook daarbij.
- Voeg ook der ook wat tijmblaadjes, fijn gemaakte rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes eraan toe.
- Bak en voeg er courgetteblokjes en tomaatstukjes eraan toe en kook dit op een laag vuurtje door, met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten. Breng het op smaak met peper en zout.
- De helft van de aardappelplakjes kun je de ovenschaal bodem mee bedekken, schep hier vervolgens de courgette en gehaktmengsel overheen.
- De andere helft van de aardappelplakjes komt hier overéén. Bedek de volgende laag met plakjes tomaat. Bestrooi wat peper en zout na smaak en strooi er geraspte kaas over.
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin is geworden.
Tagged: courgette, Gehakt, Gehakt ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, tomaat
Geef een reactie