Een heerlijke ovenschotel gehakt met aardappelen die vrij makkelijk en snel klaar te maken is. Daarnaast smaakt deze ovenschotel gehakt ook nog eens erg lekker ook.
Ovenschotel gehakt
Ingrediënten:
- 600 gram aardappels (vastkokend)
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- Eén halve kilo gehakt (half om half)
- Vleestomaten
- Kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, Italiaanse kruiden)
- Margarine
- Kaas (geraspt).
- Zout en peper na smaak
Bereidingswijze:
- Begin met het schillen en koken van de aardappelen. Ze moeten net bijt gaar zijn.
- Snipper de uitjes en snijd te tomaten en courgettes in blokjes.
- Warm ondertussen de oven voor op 175 graden Celcius.
- Fruit de uitjes in een pan en doe het gehakt erbij. Doe er ook het knoflook bij.
- Voeg de kruiden eraan toe en maak het af met wat peper en zout.
- Voeg de tomatenblokjes en de courgetteblokjes er vervolgens ook nog bij en snijdt de aardappels in plakjes.
- Vet een ovenschaal in en doe nu half om half steeds laagjes van aardappels en de mix in de schaal.
- Bedek het met wat tomaat en doe er wat peper, zout en de geraspte kaas overheen.
- Laat het in 20 minuten mooi bruin worden in de oven.
Tagged: Aardappel ovenschotel, aardappels, Gehakt, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, Vlees, Vlees ovenschotel, Vleesschotel
Geef een reactie