Ovenschotel gehakt met aardappelen

Een heerlijke ovenschotel gehakt met aardappelen die vrij makkelijk en snel klaar te maken is. Daarnaast smaakt deze ovenschotel gehakt ook nog eens erg lekker ook.

Ovenschotel gehakt

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappels (vastkokend)
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • Eén halve kilo gehakt (half om half)
  • Vleestomaten
  • Kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, Italiaanse kruiden)
  • Margarine
  • Kaas (geraspt).
  • Zout en peper na smaak

Bereidingswijze:

  1. Begin met het schillen en koken van de aardappelen. Ze moeten net bijt gaar zijn.
  2. Snipper de uitjes en snijd te tomaten en courgettes in blokjes.
  3. Warm ondertussen de oven voor op 175 graden Celcius.
  4. Fruit de uitjes in een pan en doe het gehakt erbij. Doe er ook het knoflook bij.
  5. Voeg de kruiden eraan toe en maak het af met wat peper en zout.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de courgetteblokjes er vervolgens ook nog bij en snijdt de aardappels in plakjes.
  7. Vet een ovenschaal in en doe nu half om half steeds laagjes van aardappels en de mix in de schaal.
  8. Bedek het met wat tomaat en doe er wat peper, zout en de geraspte kaas overheen.
  9. Laat het in 20 minuten mooi bruin worden in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Ovenschotel gehakt met aardappelen, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *