Lekkere ovenschotel kip met lasagne en een heerlijk kaassausje.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n zo’n 50 minuten klaar.
Eetsmakelijk!
Lasagne met kip en kaassaus
Ingrediënten:
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas om te strooien
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
- 600 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
- 275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
- 500 gr ricotta
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel verse fijngesneden oregano of 1 theelepel gedroogd
- 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum of 1 theelepel gedroogd
- 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te verwerken
- 425 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
- 350 ml melk
- 475 ml kippenbouillon
- 1 theelepel zout
- 70 gr witte bloem
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 125 gr boter
- 9 lasagnevellen
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
- Kook de lasagnebladen gaar in een grote pan licht gezouten water zoals op de verpakking aangeven staat.
- Zodra de lasagnebladen gaar zijn spoel je ze met koud water af.
- Pak een grote sauspan en zet deze op middelhoog vuur. Hierin gaat de boter en de uit.
- Laat de ui zachtjes bakjes maar blijf goed roeren.
- Roer hierna het zout en bloem erdoor heen en laat dit staan totdat het begint te pruttelen.
- Voeg nu de melk en bouillon toe en laat ongeveer een minuut koken, maar wel constant roeren.
- Voeg nu een kwart van de Parmezaanse kaas toe en de helft van de mozzarella.
- Goed blijven roeren en voeg nu de zwarte peper, oregano, en basilicum toe.
- Haal hierna van het vuur en even laten staan.
- Doe een derde van de saus over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel hierover een derde van de kip, ricotta, en lasagnebladen.
- Leg hierboven op de lasagnebladen over de kip.
- Over deze laag gaat weer een derde van de saus, de resterende Parmezaanse kaas, mozzarella, en spinazie.
- Leg de resterende lasagnebladen daar bovenop.
- Nu gaat de resterende saus over dat laatste laagje lasagnebladen.
- Bestrooien met Parmezaanse kaas en peterselie.
- Ongeveer 35 tot 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven
Tagged: Kip, Lasagne, Lasagne ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel kip, ovenschotel lasagne
Geef een antwoord