Lasagne met Italiaanse worst

Heerlijke lasagne met italiaanse worst en diepvriesspinazie bestrooit met parmezaanse kaas.
Deze ovenschotel is in een uurtje klaar en goed voor 4 personen.
Eetsmakelijk!

Lasagne met Italiaanse worst

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingredi├źnten:

  • 350 gr mozzarella, geraspt
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en doorgeknepen
  • 500 gr ricotta
  • 1 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 1/2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml water
  • 300 gr passata (tomatensaus)
  • 300 gram tomatenpuree
  • 40 gr verse peterselie, fijngesneden en apart te verwerken
  • 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
  • 100 gr ui, fijngesneden
  • 500 gr verse Italiaanse worst, het vel verwijderd
  • 12 ongekookte lasagnevellen

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180┬░C voor te verwarmen.
  2. Kook eerst de lasagne beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Zodra de lasagne gaar is giet je deze af.
  4. Pak een koekenpan en bak op middelhoog vuur de helft van peterselie, knoflook, ui, en de worst.
  5. Zorg ervoor dat je de worst in stukjes breekt tijdens het bakken.
  6. Voeg hierna basilicum, oregano, Italiaanse kruiden, water, passata, en tomatenpuree toe.
  7. Meng alles goed door elkaar en laat vijf minuten sudderen in een gesloten pan
  8. Pak een grote kom en meng zout en peper, eieren, Parmezaanse kaas, spinazie, ricotta, en de resterende peterselie grondig door elkaar heen.
  9. Voordeel twee kopjes sausmix over een bakvorm die alvast licht ingevet is. Begin met vier lasagnevellen, de helft van de kaas mix die je gemaakt hebt, een derde van de mozzarella en een derde van de resterende saus.
  10. Herhaal deze lagen totdat er niets meer over is. Maak de lasagne af met een laag lasagnevellen, mozzarella, en saus.
  11. Laat ongeveer drie kwartier in een voorverwarmde oven bakken. Daarna onafgedekt bakken, ongeveer tien minuten.
  12. Laat de lasagne wel eerst ongeveer tien minuten afkoelen voordat je deze opdient.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *