Dit heerlijke lasagne recept zou je niet gauw meer vergeten.
De hoeveelheid is genoeg voor 4 personen.
Lasagne klasiek
Ingrediƫnten:
- 150 gram gehakt
- olijfolie
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 wortel
- 1 prei
- 100 gram mager gerookt spek
- 2 doosjes champignons
- 400 gram tomantenpulp
- 1 glas rodewijn
- 1 dl kippen boullion
- parmezaanse kaas
- 3 takjes oregano
- 12 lasagnevellen
- beschamelsaus
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Bak het gehakt in olijfolie, doe er wat gesnipperde ui bij en wat fijne gesneden knoflook.
- Voeg er ook nog wat geraspte wortel, spek, preiwit en in vieren gesneden champignons aan toe.
- Laat het iets fruiten, voeg daarna rode wijn, tomaten pulp en kippenbouillon erbij.
- Laat het iets koken tot het een wat dikkere saus is geworden.
- Voeg er oregano en de Parmezaanse kaas toe en doe er wat peper en zout bij.
- Kook de lasgnevellen in genoeg water met wat zout en leg ze op een stuk keukenrol.
- Pak een ovenschaal en leg er wat tomatensaus in, bouw zo laag voor laag de lasagne.
- Zorg er voor dat je de tomatensaus, pasta en bechamel afwisselt met elkaar.
- Zet de lasagne ongeveer een half uurtje in de oven op 180 graden.
- Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!
Tagged: Gehakt ovenschotel, Lasagne, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, Vlees
Geef een reactie