Lasagne klasiek

Dit heerlijke lasagne recept zou je niet gauw meer vergeten.
De hoeveelheid is genoeg voor 4 personen.

Lasagne klasiek

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 150 gram gehakt
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 100 gram mager gerookt spek
  • 2 doosjes champignons
  • 400 gram tomantenpulp
  • 1 glas rodewijn
  • 1 dl kippen boullion
  • parmezaanse kaas
  • 3 takjes oregano
  • 12 lasagnevellen
  • beschamelsaus
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt in olijfolie, doe er wat gesnipperde ui bij en wat fijne gesneden knoflook.
  2. Voeg er ook nog wat geraspte wortel, spek, preiwit en in vieren gesneden champignons aan toe.
  3. Laat het iets fruiten, voeg daarna rode wijn, tomaten pulp en kippenbouillon erbij.
  4. Laat het iets koken tot het een wat dikkere saus is geworden.
  5. Voeg er oregano en de Parmezaanse kaas toe en doe er wat peper en zout bij.
  6. Kook de lasgnevellen in genoeg water met wat zout en leg ze op een stuk keukenrol.
  7. Pak een ovenschaal en leg er wat tomatensaus in, bouw zo laag voor laag de lasagne.
  8. Zorg er voor dat je de tomatensaus, pasta en bechamel afwisselt met elkaar.
  9. Zet de lasagne ongeveer een half uurtje in de oven op 180 graden.
  10. Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Lasagne klasiek, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tagged: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *