Een ovenschotel met koolrabi, appel en spek is natuurlijk zeer geschikt als winterse maaltijd.
Bovendien is het zo lekker, dat je er eigenlijk alleen maar meer van wilt opscheppen. Daarom
is het voor 4 personen of 4 porties gemaakt.
Koolrabi ovenschotel
Ingrediƫnten:
- 1 knol koolrabi
- 450 g puree
- 1 hele appel
- 125 g spekblokjes
- 125 ml kookroom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de koolrabi om deze in plakken te kunnen snijden.
- Kook de koolrabi 7 minuten in een pan met water.
- Snijd de appel ook in plakjes, maar wel dunner dan de koolrabi.
- Bak de spekjes krokant in een pan.
- Verdeel de plakken koolrabi op een ovenschaal die goed ingevet is. Giet hier kookroom over.
- Dek het geheel af met de plakjes appel en de krokante spekjes.
- Smeer het geheel nu af met aardappelpuree.
- Leg hier eventueel wat overgebleven spekblokjes op.
- Bak het geheel nu 20 minuten af in de ovenschotel.
Tagged: koolrabi, koolrabi in de oven, koolrabi met spekjes, koolrabi oven, koolrabi ovenschotel, koolrabi recept ovenschotel, koolrabi uit de oven, ovenschotel koolrabi, ovenschotel met koolrabi, recept koolrabi ovenschotel
Laat een reactie achter