Een heerlijke klassieke lasagne uit de italiaansekeuken voor 6 personen, echt een aanrader!
De bereidingstijd is ongeveer 60 minuten. Garandeert succes!
Klassieke lasagne
Ingrediƫnten:
- 0,5 kilo rundergehakt
- 2 eetlepels olie
- 90 gram boter
- 40 gram bloem
- 550 ml melk
- halfve verse nootmuskaat
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 bleekselderij
- 250 ml tomatenpuree
- 250 ml rodewijn
- 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 375 gram lasagnabladen(liefst vers)
- 100 gram geraspte Parmazzaanse kaas(liefst vers)
- peper en zout naar smaak toevoegen
Bereidingswijze:
- De vleessaus:
- Snij de wortel bleekselderij en ui fijn
- verwarm de olie en 30 gram boter in de koekenpan
- bak de wortel, bleekselderij en ui op zacht vuur totdat de uitjes glazig zijn
- zet het geheel op hoog vuur en doe het gehakt erbij.
- roer dit goed zodat de het klont vrij word
- bak dit door totdat het gehakt bruin is.
- doe de tomatenpuree, de wijn en de peterselie er bij
- vervolgens naar smaak maken met peper en zout
- breng het geheel aan de kook
- doe vervolgens het vuur lager en laat het ongeveer 45 minuten door sudderen
- De bechamelsaus:
- doe de rest van het boter op laag vuur in de pan tot dat het smelt
- Roer hier de bloem er door en laat dit voor een minutje op het vuur
- haal het pannetje van het vuur en voeg hier het melk langzaam aan toe
- zet het weer op het vuur en breng het aan de kook terwijl je rustig het mengsel blijft roeren
- voeg de nootmuskaat toe en laat dit nog een minuutje doorkoken
- haal het pannetje van het vuur en zet er plastic folie overheen
- De ovenschotel:
- Verwarm de oven op 180 graden
- snijd de lasagnebladen op maat
- vet de ovenschotel in
- leg vervolgens eerst de vleessaus dan de bechamelsaus en dan een laag lasagne bladen
- ga zo door en eindig met een laag bechamelsaus
- strooi nu de parmazaanse kaas over de bechamelsaus
- bak de lasagneschotel 35 tot 45 minuten in de oven
- laat de lasagneschotel 15 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt
- Eetsmakelijk!
Tagged: Lasagne, Lasagne ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotel lasagne, ovenschotels
Geef een reactie