Klassieke lasagne

Een heerlijke klassieke lasagne uit de italiaansekeuken voor 6 personen, echt een aanrader!
De bereidingstijd is ongeveer 60 minuten. Garandeert succes!

Klassieke lasagne

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 0,5 kilo rundergehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 90 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 550 ml melk
  • halfve verse nootmuskaat
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 bleekselderij
  • 250 ml tomatenpuree
  • 250 ml rodewijn
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 375 gram lasagnabladen(liefst vers)
  • 100 gram geraspte Parmazzaanse kaas(liefst vers)
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  1. De vleessaus:
  2. Snij de wortel bleekselderij en ui fijn
  3. verwarm de olie en 30 gram boter in de koekenpan
  4. bak de wortel, bleekselderij en ui op zacht vuur totdat de uitjes glazig zijn
  5. zet het geheel op hoog vuur en doe het gehakt erbij.
  6. roer dit goed zodat de het klont vrij word
  7. bak dit door totdat het gehakt bruin is.
  8. doe de tomatenpuree, de wijn en de peterselie er bij
  9. vervolgens naar smaak maken met peper en zout
  10. breng het geheel aan de kook
  11. doe vervolgens het vuur lager en laat het ongeveer 45 minuten door sudderen
  12. De bechamelsaus:
  13. doe de rest van het boter op laag vuur in de pan tot dat het smelt
  14. Roer hier de bloem er door en laat dit voor een minutje op het vuur
  15. haal het pannetje van het vuur en voeg hier het melk langzaam aan toe
  16. zet het weer op het vuur en breng het aan de kook terwijl je rustig het mengsel blijft roeren
  17. voeg de nootmuskaat toe en laat dit nog een minuutje doorkoken
  18. haal het pannetje van het vuur en zet er plastic folie overheen
  19. De ovenschotel:
  20. Verwarm de oven op 180 graden
  21. snijd de lasagnebladen op maat
  22. vet de ovenschotel in
  23. leg vervolgens eerst de vleessaus dan de bechamelsaus en dan een laag lasagne bladen
  24. ga zo door en eindig met een laag bechamelsaus
  25. strooi nu de parmazaanse kaas over de bechamelsaus
  26. bak de lasagneschotel 35 tot 45 minuten in de oven
  27. laat de lasagneschotel 15 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt
  28. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
Klassieke lasagne, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

Tagged: , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *