Lekkere malse kalfslapjes met ham en een smeuïge kaassaus.
Malse kalfslapjes met ham en kaas
Ingrediënten:
- vier plakken ham
- vier kalfslapjes
- 65 gram boter
- 140 gram belegen kaas
- 30 gram bloem
- 30 ml port
- 20 ml slagroom
- zout
- peper
- peterselie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Smelt 50 gram boter in een pan. Bak hierin de met bloem, peper en zout bestrooide kalfslapjes zes minuten aan beide kanten en haal ze uit de pan.
- Bedek de lapjes met een laag kaas, dan de ham en dan weer een laag kaas. Leg ze in een ingevette vuurvaste schaal en zet het een kwartier in de oven.
- Deglaceer de braadboter van de kalfslapjes met de port en slagroom en laat het opkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schenk de saus over de lapjes, direct nadat ze uit de oven komen.
Tagged: kalf, kalfs ovenschotel, kalfslapje, kalfslapjes, kalfslapjes ovenschotel, oevenschotel kalf ham kaas, ovenschotel kalf, ovenschotel kalf ham kaas, ovenschotel kalfslapjes, ovenschotel kalfslapjes met ham en kaas
jammer dat ik het niet kan uit kan printen.gr.hans