Heerlijke penne ovenschotel met o.a. Parmezaanse kaas, mozzarella en cheddar.
Deze pasta ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n 45 minuten klaar om te serveren.
Eetsmakelijk!
Kaasrijke penne ovenschotel
Ingrediënten:
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 175 gr mozzarella, fijn gesneden
- 350 gr zure room
- 175 gr witte cheddar, in plakjes
- 2 potten (700 gr) pastasaus
- 500 gr mager gehakt
- 1 fijngehakte ui
- 1 pak (500 gr) penne pasta
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de instructies op het pak gaar.
- Pak een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur zowel het gehakt als de ui aan. Voeg de pastasaus toe en laat ongeveer een kwartier sudderen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
- Voeg nu de volgende lagen toe: de helft van de pasta, de cheddar kaas, de zure room, de helft van de sausmix, dan de rest van de pasta, de mozzarella, en de rest van sausmix. Strooi er als laatste een laagje Parmezaanse kaas over.
- Zet ongeveer een half uur in de oven. De kaas moet helemaal gesmolten zijn.
Tagged: Gehakt, Gehakt ovenschotel, Italiaanse ovenschotel, magere gehakt, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, penne, penne ovenschotel
Dit gerecht smaakte echt heerlijk. Snel weer eens klaar maken!