Dit hoofdgerecht vergt enige voorbereiding om te maken. Wie die tijd echter neemt zal wel ook echt een bijzondere ovenschotel op tafel kunnen zetten. Vooral lekker in de winter om goed warm te worden tijdens de koude dagen van het jaar.
Jachtschotel met stoofvlees
Ingrediënten:
- 1 kg sukadelappen
- 400 ml runderbouillon
- 2 el azijn
- 1 tl suiker
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 2 el bloem
- Klont boter
- 1 blik tomatenpuree
- 1 zure appel
- 2 uien
- 400 g wortel
- 250 g champignons
- Snuf kaneel
- 800 g aardappelpuree
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes. Meng dit in een kom met bloem.
- Verhit boter in de pan en bak het vlees aan. Hak de uien fijn en voeg deze toe aan het vlees.
- Voeg azijn, suiker en tomatenpuree toe. Blus het af met bouillon.
- Voeg laurier en kruidnagel toe. Laat dit geheel zo’n 1,5 uur stoven.
- Snijd de wortel in champignons in plakjes en bak dit in een aparte pan.
- Voeg toe aan het mengsel en laat het nog eens 2 uur stoven.
- Proef of het klaar is door te kijken of het vlees zacht is.
- Maak aardappelpuree en snijd de appel tijdens het stoven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stop het vlees in een ovenschaal. Leg hier de helft van de gesneden appelringen of partjes op.
- Smeer de aardappelpuree uit. Leg hier de andere helft van de appelpartjes of ringen op.
- Zet de schaal 25 minuten in de oven.
Tagged: jachtschotel met runderstoofvlees, jachtschotel met stoofvlees, jachtschotel stoofvlees, jachtschotel uit de oven, ovenschotel met stoofvlees, ovenschotel stoofvlees, stoofvlees maken in de oven
Laat een reactie achter