Italiaanse ovenschotel

Heerlijke ovenschotel uit de Italiaanse keuken!
Deze ovenschotel is goed voor 2 personen.

Tip
Schep eerst de schitzel met de mozzarella op een bord, doe vervolgens de saus er op.
U kunt eventueel extra geraspte kaas en basilicumblaadjes toevoegen

Italiaanse ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 grote courgette
  • 1 zak verse spinazie
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 bol mozzarella
  • een handje vol Parmezaanse kaas of oude Pecorino
  • verse basilicum
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bak de schnitzels om en om bruin(nog niet gaar) en leg ze in de ovenschotel
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Snij de sjalotjes en knoflook fijn
  4. Snij courgette in blokjes
  5. Snij de mozzarella in plakken.
  6. Fruit de sjalotjes in het overgebleven bakvet kort aan en doe daarna de knoflook er bij.
  7. Als de sjalotjes en knoflook bruin zijn kan je de courgette blokjes mee bakken tot dat ze bruin zijn.
  8. Voeg een handje vol spinazie toe en roer het om voordat het slinkt.
  9. Daarna kan je de gezeefde tomaten er in doen en laat het vervolgens een beetje door garen
  10. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  11. Zet het vuur uit en voeg nog een aantal gescheurde basilicum blaadjes hier aan toe.
  12. Leg de mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel.
  13. Giet de saus over de hierover.
  14. bedek de toplaag met de geraspte kaas.
  15. Doe de ovenschotel voor 10 min in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Italiaanse ovenschotel, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tagged: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *