Een winterse ovenschotel die zowel zacht als krokant is. Het bereiden neemt wel enige tijd in
beslag, maar dan kan je wel een heerlijk gerecht voor 4 personen voorschotelen. Leuk voor
bijvoorbeeld een winters diner.
Hachee en rode kool ovenschotel
Ingrediƫnten:
- 500 g rode kool met appel
- 800 g aardappelpuree
- 3 el paneermeel
- Boter
- 2 hele uien
- 600 g hacheevlees
- 2 el bloem
- 375 ml runderbouillon
- 1 tl suiker
- 3 kruidnagels
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 el rode wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in stukken. Laat boter smelten in een pan. Bak het vlees aan en voeg de uien toe.
- Voeg paprikapoeder toe voor smaak. Voeg de bloem toe en schep dit er goed doorheen.
- Voeg rode wijnazijn toe. Dit geldt ook voor de suiker. Giet de runderbouillon erbij en roer dit goed door.
- Voeg nu ook de laurier en kruidnagels toe. Houd deze bij elkaar om ze te kunnen terugvinden.
- Kook de hachee nu 3 uur gaar. Het laatste halfuur kan dit zonder deksel om de saus iets dikker te maken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder laurier en kruidnagels. Verdeel nu de hachee over de ovenschaal.
- Verdeel hier vervolgens de rode kool over. Breng vervolgens een toplaag van aardappelpuree aan.
- Strooi hier wat paneermeel over. Zet de schaal nu 30 minuten in de oven.
Tagged: hachee ovenschotel, rode kool ovenschotel, rode kool schotel, rodekool ovenschotel
Laat een reactie achter