Hachee en rode kool ovenschotel

Een winterse ovenschotel die zowel zacht als krokant is. Het bereiden neemt wel enige tijd in
beslag, maar dan kan je wel een heerlijk gerecht voor 4 personen voorschotelen. Leuk voor
bijvoorbeeld een winters diner.

Hachee en rode kool ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 500 g rode kool met appel
  • 800 g aardappelpuree
  • 3 el paneermeel
  • Boter
  • 2 hele uien
  • 600 g hacheevlees
  • 2 el bloem
  • 375 ml runderbouillon
  • 1 tl suiker
  • 3 kruidnagels
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukken. Laat boter smelten in een pan. Bak het vlees aan en voeg de uien toe.
  2. Voeg paprikapoeder toe voor smaak. Voeg de bloem toe en schep dit er goed doorheen.
  3. Voeg rode wijnazijn toe. Dit geldt ook voor de suiker. Giet de runderbouillon erbij en roer dit goed door.
  4. Voeg nu ook de laurier en kruidnagels toe. Houd deze bij elkaar om ze te kunnen terugvinden.
  5. Kook de hachee nu 3 uur gaar. Het laatste halfuur kan dit zonder deksel om de saus iets dikker te maken.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder laurier en kruidnagels. Verdeel nu de hachee over de ovenschaal.
  7. Verdeel hier vervolgens de rode kool over. Breng vervolgens een toplaag van aardappelpuree aan.
  8. Strooi hier wat paneermeel over. Zet de schaal nu 30 minuten in de oven.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *