Een lekker maar toch vrij simpele ovenschotel in een handomdraai.
Deze gehakt ovenschotel vind ik lekker makkelijk klaar te maken en de smaak is ook nog eens zeer goed.
Dit is zeker een aanrader voor als je er niet al te veel tijd aan wilt besteden.
Echter is oventijd wel wat aan de lange kant ten opzichte van de gemiddelde kooktijd van ovenschotels op deze site.
Gehaktschotel
Ingrediƫnten:
- 600 gram kalfs of rundergehakt
- 8 grote aardappelen
- zout
- peper
- 1 zakje gehaktkruiden
- nootmuskaat
- 1 geraspte ui
- 1 maggiblokje
Bereidingswijze:
- Schil en rasp de aardappelen, meng ze vervolgens met het gehakt.
- Kruid het gehakt, doe er wat peper, zout en wat noodmuskaat bij.
- En doe er eventueel wat geraspte ui bij.
- Nu kan alles in een ovenschaal en strijk het glad met een vork.
- Laat het magiblokje oplossen in kokend water giet vervolgens het bouillon over het gehakt.
- Doe de ovenschotel ongeveer een uur in een niet al te hete oven.
- Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!
Tagged: Gehakt, Gehakt ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels
Geef een reactie