Een ovenschotel die je helemaal van begin tot einde zelf maakt om een bijzondere maaltijd op tafel te zetten. Te combineren met pasta. In deze variant is deze ovenschotel goed voor 3 tot 4 porties en is geschikt als hoofdgerecht.
Chili Con Carne ovenschotel
Ingrediënten:
- 1 ui
- 250 g pasta
- 2 rode hele paprika’s
- 300 g rundergehakt
- 2 el chili con carne kruidenmix
- 1 el olijfolie
- 300 g rode bonen
- 400 g tomatenblokjes
- 1 blik tomatenpuree
- 250 g mais
- 250 g crème fraîche
- 100 g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Snipper de, verhit de olie in een pan en doe de uiensnippers en gehakt erin om te rullen.
- Voeg er ook 2 eetlepels kruidenmix aan toe.
- Snijd de paprika in stukjes. Bak deze 5 minuten mee met het gehaktmengsel.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer dit goed door elkaar, laat dit 10
- minuten op gematigd vuur staan.
- Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de pasta 10 minuten tot het gaar is.
- Voeg de rode bonen en de mais toe aan het gehakt. Meng dit met de pasta.
- De helft van het mengsel gaat in de ovenschaal, waaraan enkele schepjes crème fraîche worden toegevoegd.
- Schep de andere helft van het mengsel erop en voeg opnieuw enkele schepjes creme fraiche toe.
- Stooi de geraspte kaas eroverheen. Bak het geheel 20 minuten in de oven.
- Je kunt de tijd eventueel benutten om er een salade bij te maken die je ernaast serveert.
Tagged: chili con carne ovenschotel, chili con carne pasta, Gehakt ovenschotel, ovenschotel chili con carne, Ovenschotel gehakt, Ovenschotel met gehakt, pasta chili con carne
Geef een reactie