Heerlijke andijvie ovenschotel in een klein uurtje klaar.
Uitstekend recept uit de hollandse keuken.
De hoeveelheid is goed voor 4 personen.
Andijvie ovenschotel
Ingrediënten:
- 500 gram gesneden andijvie
- 500 gram gekruid rundergehakt
- margarine
- 8 aardappels
- 2 bakjes magere spekjes
- 1 bakje crème fraîche
- 3 geperste teentjes knoflook
- 4 eieren
- 250 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
- Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
- Kook de aardappelen in een pan zo goed als gaar.
- Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
- Bak met margarine de spekjes en de knoflook eventjes in een koekenpan.
- Schep de spekjes vervolgens uit de pan.
- Bak vervolgens het gehakt grof rul met margarine in een koekenpan.
- Doe hier de andijvie bij
- Blus het af met een klein beetje water of citroensap.
- Doe een deksel op de koekenpan en laat het even een paar minuutjes stomen.
- Meng de crème fraîche, eieren, kaas, nootmuskaat en eventueel wat zout en peper goed door elkaar.
- Meng het mengsel met de andijvie.
- Beleg dit mengsel over de aardappelschijfjes in de ovenschotel.
- Leg de spekjes er bovenop en strooi er wat parmezaanse kaas overheen.
- Doe de ovenschotel 40 minuten in de oven.
- Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!
Tagged: Andijvie, Andijvie ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel andijvie, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, Vlees
Geef een antwoord