Een heerlijke andijvie ovenschotel met volop smaak en vulling. Deze andijvie ovenschotel met aardappelen is goed voor 4 personen.
Andijvie Ovenschotel
Ingrediënten:
- halve kilo gesneden andijvie
- Eén halve kilo rundergehakt met kruiden
- Een beetje margarine
- Acht aardappels in plakken
- Magere spek
- Crème freche
- 4 eieren
- 250 gram Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze:
- Begin met het verwarmen van de oven op 225 graden Celsius.
- Kook ondertussen de aardappels gaar en maak er schijfjes van.
- Warm een pan op en bak de spekjes op. Doe hier ook wat knoflookteentjes bij.
- Hierna kun je het gehakt lekker bakken. Doe hier wat later (als het gehakt mooi bruin is) de andijvie bij en laat het stomen.
- Doe wat creme fraiche samen met wat eieren en de kaas en klop het door elkaar.
- Doe naar smaak wat peper en nootmuskaat erbij. Roer het door de andijvie, terwijl je het vuur uit doet van de andijvie.
- Schep nu alles in een ovenschaal en bedek het met de aardappelschijfjes. De spekjes eroverheen en je bent klaar! Misschien nog wat kaas erover!
- Smullen maar, na 40 minuten in de oven te hebben gestaan.
Tagged: aardappelen, aardappels, Andijvie, Andijvie ovenschotel, ovenschotel, ovenschotels
Laat een reactie achter