Hele lekkere gehaktballen ook wel albondigas genoemd (spaanse gehaktballetjes) met champignons.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen.
Albondigas met champignons
Ingrediënten:
- 1 Kilogram rundergehakt
- ½ kop broodkruim
- 2 eieren
- 2 theelepels zout
- ¼ theelepel peper
- 1 eetlepel gehakte uit
- bloem
- boter of margarine
- 1 laurierblad
- geconcentreede champignonsoep
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met het broodkruim
- De losgeklopte eieren, zout, peper en fijngehakte ui goed vermengen.
- Gehaktballen maken met een middellijn van ongeveer 2 cm.
- Rol de gehaktballen door de bloem en bruin ze heel even in een koekepan in wat boter of margarine.
- Leg de gehaktballen in een diepe ovenschaal en doe er een laurierblad bij.
- Verdun de champignonsoep met een beetje water en giet het over de gehaktballen heen.
- Dek de ovenschotel af met een stuk aluminiumfolie
- Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat het gehakt circa 30 a 40 minuten gaar worden.
- Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!
Tagged: Gehakt ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel gehakt, ovenschotels, Vlees
Geef een reactie