Albondigas met champignons

Hele lekkere gehaktballen ook wel albondigas genoemd (spaanse gehaktballetjes) met champignons.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen.

Albondigas met champignons

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 1 Kilogram rundergehakt
  • ½ kop broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 theelepels zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 eetlepel gehakte uit
  • bloem
  • boter of margarine
  • 1 laurierblad
  • geconcentreede champignonsoep

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met het broodkruim
  2. De losgeklopte eieren, zout, peper en fijngehakte ui goed vermengen.
  3. Gehaktballen maken met een middellijn van ongeveer 2 cm.
  4. Rol de gehaktballen door de bloem en bruin ze heel even in een koekepan in wat boter of margarine.
  5. Leg de gehaktballen in een diepe ovenschaal en doe er een laurierblad bij.
  6. Verdun de champignonsoep met een beetje water en giet het over de gehaktballen heen.
  7. Dek de ovenschotel af met een stuk aluminiumfolie
  8. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat het gehakt circa 30 a 40 minuten gaar worden.
  9. Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Albondigas met champignons, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Tagged: , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *