Heerlijke afrikaanse ovenschotel vis.
De bereidingstijd van deze ovenschotel is langer dan 60 minuten
De hoeveel van de ingrediënten in dit hoofdgerecht is gebaseerd op 6 personen.
Vis ovenschotel met feta
Ingrediënten:
- 1.5 kg verse kabeljauw mootjes
- 80 ml olijfolie
- 80 ml citroensap
- 1 fijn gesneden lente-ui
- 2 preien in dunne halve ringen gesneden
- 3 fijn geknepen teentjes knoflook
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 250 g champignons fijn gesneden
- 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld
- 250ml witte wijn
- 30 g verse peterselie fijn gesneden
- 30 g verse dille fijn gesneden
- 250 g fetakaas in kleine blokjes
- eventueel zout en peper naar smaak toevoegen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verdeel verse vis mootjes in een grote ovenschaal.
- Meng de olijfolie, citroensap en lente-ui.
- Verspreid dit mengsel nu over de vis mootjes.
- Fruit de knoflook en de prei glazig aan in de olijf olie
- Voeg daarna de champignons toe.
- Voeg nu de tomaten en de witte wijn toe.
- Laat dit op laag vuur doorkoken op tot een dikke saus.
- Voeg de dillen en peterselie, en meng dit goed door.
- Verdeel de saus over de vis
- Bak de ovenschotel gaar op 200 graden
- Doe nu de feta kaas eroverheen en bak deze tot dat het gesmolten is.
Tagged: kabeljauw, kabeljauw ovenschotel, ovenschotel, ovenschotel kabeljauw, ovenschotel vis, ovenschotels, Vis, Vis ovenschotel
Geef een antwoord