Lekkere ovenschotel soufflé van tonijn met warm gemaakte tomatensaus.
Deze ovenschotel is het uitproberen zeker waard! In ca 20 tot 25 minuten is het klaar en is genoeg voor 4 personen.
Soufflé van tonijn
Ingrediënten:
- 1 blik tonijn ca 425 gram
- 70 gram bloem
- 70 gram boter
- ½ liter melk
- 4 eieren
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Tomatensaus
Bereidingswijze:
- Tonijn in blik uit laten lekken en maak het vervolgens fijn met een vork.
- Smelt de boter in een steelpan en roer er voorzichtig de bloem er door heen.
- Voeg er daarna de melk er in één keer aan toe.
- Roer tot één egale saus.
- Laat het mengsel dan 8 minuten op een laag pitje staan maar blijf roeren.
- Voeg er vervolgens peper, zout en nootmuskaat aan toe naar smaak.
- De pan kan van het vuur en roer één voor één de eierdooiers er door heen maar bewaar het eiwit!
- Voeg nu ook de tonijn hier aan toe.
- Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met het afgekoelde mengsel.
- Nu kan het mengsel in een diepe ovenschaal en deze in een iets grotere pan met warm water.
- Nu kan de pan in een middel matig warme oven.
- De ovenschotel kan uit dit ‘waterbad’ worden gehaald wanneer de soufflé goudgeel is.
- Doe de oven uit en laat de ovenschotel nog even 5 a 10 minuten in de warme ovenschaal staan.
- Maak de ovenschotel voorzichtig aan de zeikante los en schep het eruit.
- Voeg bij het serveren hier nog een warm gemaakte tomatensaus aan toe.
Tagged: ovenschotel, Ovenschotel met Vis, Ovenschotel tonijn, ovenschotel vis, ovenschotels, soufflé, Tonijn, Tonijn ovenschotel, tonijnsoufflé, Vis, Vis ovenschotel, visschotel
Geef een reactie