Simpel en snel een heerlijke pasta met tonijn goed voor 4 personen.
Deze ovenschotel is in zo’n 30 minuutjes klaar.
Eetsmakelijk!
Snelle pasta ovenschotel met tonijn
Ingrediënten:
- 75 g belegen kaas
- 185 g tonijn (blik)
- 150 g diepvriesdoperwten
- 200 g diepvries broccoliroosjes
- 4 eetlepel halfvolle melk
- 200 g magere verse roomkaas met knoflook en kruiden
- 1 bosje bosuitjes (gesnipperd)
- 200 g kleine champignons (gehalveerd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 g verse of gedroogde tagliatelle
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 220°C voor te verwarmen
- Kook eerst de tagliatelle beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Zodra de tagliatelle gaar is giet je deze af.
- Bak in een koekenpan de bosuitjes en champignons ongeveer vijf minuten.
- Voeg nu de diepvriesdoperwten, diepvries broccoliroosje, halfvolle melk, en magere verse roomkaas met knoflook en kruiden toe.
- Blijf dit mengsel goed roeren terwijl het aan het ontdooien in.
- Je wilt dat het melk en kaas samen een saus vormen.
- Schep zodra je een saus hebt er de tonijn doorheen.
- Schep de tagliatelle door de tonijn-groentesaus heen.
- Breng de pasta over in een ovenschaal en strooi er belegen kaas over.
- Doe de ovenschaal ongeveer tien minuten in de oven.
Tagged: Italiaanse ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel pasta, Ovenschotel tonijn, ovenschotel vis, ovenschotels, Pasta met tonijn, Pasta ovenschotel, Tonijn ovenschotel, Vis ovenschotel
Geef een antwoord