Lekkere ovenschotel met gerookte zalm, spinazie en aardappelpuree.
Deze ovenschotel is genoeg voor 4 personen en is in een klein half uurtje klaar.
Ovenschotel zalm met spinazie
Ingrediënten:
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 300 gram panklare spinazie
- 200 milliliter room
- 1 eetlepel mosterd
- 1 kilo kruimige aardappels
- 150 milliliter melk
- 25 gram boter
- nootmuskaat
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gratinkaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 250 graden
- Meng de room en mosterd goed door elkaar en voeg er wat peper en zout bij toe na smaak
- Schil de aardappels en snij ze in stukjes
- Giet 4 cm water in een pannetje doe er vervolgens 1 a 2 theelepels zout bij en breng het aan de kook
- Voeg de geschilde aardappelen toe, en kook ze 20 minuten gaar met deksel erop.
- Verwarm de 150 milliliter melk tot dat het bijna kookt.
- Aardappelen afgieten en stamp ze goed fijn.
- Roer en voeg tijdens het roeren melk toe tot het smeuïge puree wordt.
- Voeg er vervolgens boter eraan toe.
- Zet de pan op een laag vuurtje en roer de puree tot de boter gesmolten is.
- Nootmuskaat, zout en peper na smaak toevoegen
- Olie verwarmen in een wokpan doe vervolgens de spinazie erin en schep die de hele tijd om, tot de spinazie geslinkt is.
- Doe de spinazie vervolgens in een vergiet en druk het vocht eruit zout en peper na smaak eraan toevoegen.
- Vol de ovenschaal met spinazie vervolgens de zalmsnippers gevolgt door de aardappelpuree daarna de roomsaus en gratinkaas. Gratineer de ovenschotel 5 minuten in de oven.
Tagged: Aardappel ovenschotel, ovenschotel, Ovenschotel zalm, ovenschotels, spinazie, Spinazie ovenschotel, Vis, Vis ovenschotel, visschotel, zalm, Zalm ovenschotel, Zalmschotel
Geef een reactie