Orecchiette ovenschotel

Deze ovenschotel maak je met een pastasoort uit Italië die wellicht nog niet kende, namelijk met Orecchiette.

Orecchiette ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 250 g orecchiette pasta
  • 200 g gesneden cavolo nero
  • 2 middelgrote uien
  • 200 g venkel-tijm worst
  • 150 g Griekse feta
  • 1½ tl venkelzaad
  • 250 g ricotta
  • 200 g diepvries tuinerwten

Bereidingswijze:

  1. Om deze heerlijke ovenschotel te maken volg je deze stappen. Breng een
  2. pan met rumi water en zout aan de kook en wanneer het water kookt voeg je de
  3. orrecchiette toe. Deze laat je koken voor circa 12 minuten, afhankelijk van het merk pasta
  4. dat je kookt. Kijk dit goed na op de verpakking. Ondertussen snijd je de cavelo nero fijn en
  5. kook je deze de laatste 5 minuten mee. Snipper de uien en haal ook het vel van de worsten
  6. af. Bak het vlees gedurende ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur zonder olie of boter.
  7. Druk het vlees goed aan met een houten lepel tot rul gehakt. Hierna voeg je de ui toe die je 2
  8. minuten meebakt. Pak de feta erbij en verkruimel deze, en schep deze samen met de ricotta
  9. door het venkelzaad. Je kunt nu de pasta en de cavelo nero afgieten en laten uitlekken.
  10. Schep dit samen met het worstvlees en bevroren tuinerwten in een ovenschaal en schep
  11. alles goed door elkaar. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Verdeel het
  12. ricottamengsel over het geheel heen. Verwarm de grill en plaats de schotel in de grillstand
  13. voor circa 10 minuten in de oven totdat de randen van de ricotta bruin kleuren. Eet
  14. smakelijk! Dit recept is goed voor 4 personen.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *