Deze ovenschotel maak je met een pastasoort uit Italië die wellicht nog niet kende, namelijk met Orecchiette.
Orecchiette ovenschotel
Ingrediënten:
- 250 g orecchiette pasta
- 200 g gesneden cavolo nero
- 2 middelgrote uien
- 200 g venkel-tijm worst
- 150 g Griekse feta
- 1½ tl venkelzaad
- 250 g ricotta
- 200 g diepvries tuinerwten
Bereidingswijze:
- Om deze heerlijke ovenschotel te maken volg je deze stappen. Breng een
- pan met rumi water en zout aan de kook en wanneer het water kookt voeg je de
- orrecchiette toe. Deze laat je koken voor circa 12 minuten, afhankelijk van het merk pasta
- dat je kookt. Kijk dit goed na op de verpakking. Ondertussen snijd je de cavelo nero fijn en
- kook je deze de laatste 5 minuten mee. Snipper de uien en haal ook het vel van de worsten
- af. Bak het vlees gedurende ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur zonder olie of boter.
- Druk het vlees goed aan met een houten lepel tot rul gehakt. Hierna voeg je de ui toe die je 2
- minuten meebakt. Pak de feta erbij en verkruimel deze, en schep deze samen met de ricotta
- door het venkelzaad. Je kunt nu de pasta en de cavelo nero afgieten en laten uitlekken.
- Schep dit samen met het worstvlees en bevroren tuinerwten in een ovenschaal en schep
- alles goed door elkaar. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Verdeel het
- ricottamengsel over het geheel heen. Verwarm de grill en plaats de schotel in de grillstand
- voor circa 10 minuten in de oven totdat de randen van de ricotta bruin kleuren. Eet
- smakelijk! Dit recept is goed voor 4 personen.
Geef een reactie