Lekker gezonde lasagne ovenschotel met tonijn.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n 45 minuten klaar om van te smullen.
Lasagne Rio Mare
Ingrediënten:
- Zout
- 30 ml olijfolie
- Basilicum blaadjes
- 500 ml bechamelsaus
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 300 g ricotta
- ½ ui
- 4 rijpe tomaten
- 4 courgettes
- 2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie (à 160 gr)
- 200 g lasagnebladen
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
- Snij de tomaten in plakjes, en de ui en courgette fijn.
- Laat de tonijn uitlekken
- Pak een grote pan en doe er olijfolie in. Fruit de ui en courgette. Voeg zout naar smaak toe.
- Meng de ricotta met het mengsel van courgette en ui.
- Meng de Parmezaanse kaas met de bechamelsaus.
- Maak bij een ingevette ovenschaal een lasagneblad en schep er wat van het mengsel van courgette en ui en bechamelsaus op. Daarop leg je basilicumblaadjes, de tonijn, en een paar plakjes tomaat. Daarover komt weer een lasagneblad. Zo ga je door totdat de saus op is.
- Zet de lasagne ongeveer een half uur in de oven en genieten maar.
Tagged: Lasagne, Lasagne Rio Mare, ovenschotel, ovenschotel met tonijn, ovenschotels, Rio Mare, Rio Mare Lasagne, Tonijn, Tonijn ovenschotel, vegetarische lasagne, vegetarische lasagne ovenschotel, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie