Lasagne Rio Mare

Lekker gezonde lasagne ovenschotel met tonijn.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n 45 minuten klaar om van te smullen.

Lasagne Rio Mare

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • Zout
  • 30 ml olijfolie
  • Basilicum blaadjes
  • 500 ml bechamelsaus
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g ricotta
  • ½ ui
  • 4 rijpe tomaten
  • 4 courgettes
  • 2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie (à 160 gr)
  • 200 g lasagnebladen

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
  2. Snij de tomaten in plakjes, en de ui en courgette fijn.
  3. Laat de tonijn uitlekken
  4. Pak een grote pan en doe er olijfolie in. Fruit de ui en courgette. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Meng de ricotta met het mengsel van courgette en ui.
  6. Meng de Parmezaanse kaas met de bechamelsaus.
  7. Maak bij een ingevette ovenschaal een lasagneblad en schep er wat van het mengsel van courgette en ui en bechamelsaus op. Daarop leg je basilicumblaadjes, de tonijn, en een paar plakjes tomaat. Daarover komt weer een lasagneblad. Zo ga je door totdat de saus op is.
  8. Zet de lasagne ongeveer een half uur in de oven en genieten maar.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
Lasagne Rio Mare, 2.0 out of 5 based on 4 ratings

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *