Verrukkelijke aardappel knolselderij ovenschotel in gorgonzola saus. Lekker en goed vullend!
Aardappel ovenschotel met Knolselderij
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- Zout
- 6 eetlepels boter
- 4 eetlepels bloem
- 6 dl melk
- 300 g gorgonzola (of andere blauwe kaas)
- Peper (en eventueel peterselie en basilicum naar smaak)
- 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g)
- boter om in te vetten
Bereidingswijze:
- Dit recept is een echte topper voor diegenen die houden van een scherpe blauwe kaas. Zo’n
- kaas in een ovenschotel is echt verrukkelijk! Om deze ovenschotel te bereiden moet je de
- oven voorverwarmen op 200°C. Terwijl dit gebeurt begin je met het schillen van de
- knolselderij en het snijden ervan in dunne plakken. Snijdt deze plakken dan in vieren. Kook
- de knolselderij in ruim water met en beetje zout voor circa 10 minuten zodat ze beetgaar
- zijn. Laat ze even uitlekken en ga verder met het smelten van 4 eetlepels boter in een
- steelpan. Hierdoor roer je de bloem, en vervolgens al roerend voeg je scheutjes melk toe totdat je een
- gladde en dunne saus hebt. Voeg de gorgonzola kaas brokkelend toe aan de saus en laat het
- smelten. De saus kun je verder op smaak brengen met peper of bijvoorbeeld gedroogde
- peterselie of basilicum. Begin met het invetten van de ovenschaal en laat de
- aardappelschijfjes uitlekken. Leg de aardappel en knolselderij om en om in de ovenschaal en
- giet de kaassaus eroverheen. Laat de ovenschotel in het midden van de oven voor 15
- minuten gaar en goudbruin bakken. Erg lekker met bijvoorbeeld een schnitzel of salade.
- Smullen! Dit recept is goed voor 4 personen.
Tagged: aardappel, Aardappel ovenschotel, Knolselderij
Geef een reactie