Een garnalen ovenschotel die je niet maakt in een schotel, maar op een bakplaat. Dit is een leuke
variatie. Zeker ook omdat de elementen van een goede schotel, zoals groenten, vlees en vis
er niet aan te hoeven ontbreken. Op een bakplaat is gemakkelijk voldoende te bereiden voor
2 of 3 personen.
Garnalen ovenschotel met chorizo
Ingrediënten:
- 300 g garnalen
- 1 courgette
- 150 g chorizo
- 2 kleine puntpaprika’s
- 400 g zoete aardappel
- 1 ui
- 1 el olie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout
- chilipoeder
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen gebeurt zoals gebruikelijk op 200 graden.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Snijd de gewassen zoete aardappel in plakjes en verdeel deze over de bakplaat.
- Snijd ook de chorizo in plakken en verdeel deze.
- Hetzelfde kan met de paprika en ui worden gedaan wanneer deze in ringen gesneden zijn.
- Tot slot gaat de courgette er in plakken op.
- Hierop kan de marinade olie paprikapoeder, komijn.
- knoflookpoeder, zout en chili. Voeg de laatste twee ingrediënten naar smaak toe.
- Er is niet veel olie nodig, want ook Chorizo is vettig tijdens het bakken in de oven. Verdeel
- deze over het mengsel op de bakplaat.
- Zet dit 20 minuten in de oven.
- Voeg de garnalen toe en laat dit nog eens 5 minuten in de oven bakken.
Geef een reactie