Deze ovenschotel is heerlijke warme schotel die perfect te combineren is met brood of een salade. Ook is hij erg geschikt voor een Mexicaanse avond, bijvoorbeeld.
Dit is echt een doodsimpele ovenschotel die met van alles te combineren valt. Het recept is goed voor 4 porties, maar als je voor meer personen kookt, dan kun je natuurlijk de hoeveelheden verdubbelen en een grotere ovenschaal gebruiken. Per portie bevat dit recept 610 kcal. Een uitstekende bodem dus!
Bonenschotel met tomaat, spek, kaas
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)
- 3 rode uien (in ringen)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt en afgespoeld)
- 1 bakje cherrytomaten ((250 g), gehalveerd)
- 1 pot sugocasa piccante (tomatensaus, 470 ml)
- 1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
Bereidingswijze:
- Voor deze bonenschotel met tomaat, spek en kaas verwarm je de oven voor op 220 °C. Pak de spekjes erbij en bak ze ongeveer 5 minuten aan in een pan met olijfolie.
- Snijd de uien en knoflook en bak dezen ongeveer 2 minuten mee.
- Nu kun je de witte bonen toevoegen, en hierna ook de cherrytomaten en de tomatensaus. Laat dit geheel goed samen verwarmen. Wanneer alles goed op temperatuur is schep je alles in een ovenschaal.
- Het geheel bestrooi je met geraspte oude kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven voor circa 10 minuten. Smullen!
Tagged: bonen ovenschotel, bonen schotel, bonenschotel, ovenschotel bonen
Geef een antwoord