Heerlijk Vegetarisch Italiaans hoofdgerecht voor 4 personen.
In zo’n 30 minuten klaar om aan tafel te gaan.
Tip
Ook lekker met pasta, rijst of een stukje brood.
Zucchini al forno
Ingrediƫnten:
- 2 courgettes
- 6 eetlepels bloem
- Peper en zout naar smaak
- olijfolie
- 500 gram (Roma)tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram mozzarella
- 50 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Snij de courgettes in plakjes van 1 cm.
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
- Pel de tomaten en snij ze in blokjes.
- Snij de mozzarella in dunne plakken.
- Meng de ui en knoflook
- Marineer de courgettes met dit mengsel en bak ze goudgeel in de koekenpan met wat olijfolie.
- Leg een laag courgettes op de bodem van de ovenschaal(hou de rest nog eventjes apart)
- Bak in de koekenpan de ui en knoflook glazig voeg daarna de tomaten toe.
- Laat alles goed goed garen tot een dikke tomaten saus
- Snij de basilicum en voeg deze toe aan de tomatensaus
- Op smaak maken met zout en peper
- Bedek de courgettes met de tomatensaus
- Doe vervolgens de mozzarella erop.
- Herhaal nu de stappen met de rest van de ingrediƫnten( courgettes, tomatensaus, en mozzarella.
Tagged: ovenschotel, ovenschotels, Zucchini al forno
Geef een reactie