Vegetarische zoete aardappel ovenschotel

Wie geen vlees of gevogelte wil eten, kan nog altijd een heerlijke ovenschotel maken. Dat kan bijvoorbeeld door dit recept met zoete aardappel te volgen. Deze ovenschotel met zoete aardappel zit vol met groente en is relatief gemakkelijk te bereiden.

Vegetarische zoete aardappel ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 400 g broccoli
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 el amandelmelk
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Schil eerst de zoete aardappel.
  2. Breng ruim water aan de kook en kook hier de zoete aardappel in.
  3. Giet af wanneer de zoete aardappel gaar is.
  4. Voeg amandelmelk toe en pureer.
  5. Voeg eventueel ook peper en zout toe.
  6. Snijd de verschillende groenten in blokjes en plakjes.
  7. Snipper ook de ui en hak de knoflook fijn.
  8. Kook de broccoli beetgaar in circa 5 minuten.
  9. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  10. Verhit olie in een pan om de uit te fruiten.
  11. Voeg hier ook de knoflook aan toe.
  12. Na 3 minuten bakken de paprika en champignons toevoegen en bak nog eens 5 minuten.
  13. Voeg de tijm en paprikapoeder toe om nog eens 5 minuten te bakken.
  14. Voeg de groenten samen, inclusief de broccoli. Verdeel dit in een ovenschaal.
  15. Smeer hierover de puree van zoete aardappel uit.
  16. Bak het geheel nu 20 minuten af in de ovenschotel.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *