Pasta met vegetarische stroganoff, maar dan in de vorm van een ovenschotel. Dat is nog eens een recept wat iedereen zal smaken. Ideaal voor een gezellige avond met elkaar.
Ingrediënten:
- 275 g pasta penne
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 g champignons
- 2 hele paprika’s
- 1 blik tomatenpuree
- 2 el paprikapoeder
- 100 ml water
- 150 ml creme fraiche
- Peper en zout
- 1 tl maïzena
- 50 g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
- Hak de ui en knoflook fijn. Deze is in een pan met verhitte olie te fruiten.
- Snijd nu de paprika in blokjes en voeg deze bij de ui en knoflook.
- Snijd ook de champignon in plakjes en kan erbij gevoegd worden.
- Bak de groente even kort. Voeg daarna de paprikapoeder toe.
- Ook peper en zout is nu naar smaak toe te voegen. Schep de tomatenpuree erdoor.
- Voeg ook water toe aan het geheel.
- Na enig inkoken kan ook de maïzena worden toegevoegd.
- Voeg ook hier een beetje water aan toe. Laat de gehele groentesaus nog even indikken.
- Schep de crème fraîche door de groentesaus.
- Meng de stroganoffsaus met de gekookte pasta.
- Stop het geheel in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
- Laat dit 20 minuten bakken in de oven tot de kaas goudbruin is.
Tagged: boeuf stroganoff vegetarisch, pasta ovenschotel vega, pasta uit de oven vegetarisch, penne ovenschotel vegetarisch, stroganoff vegetarisch, vegetarische ovenschotel pasta, vegetarische pasta ovenschotel, vegetarische pastaschotel oven, vegetarische stroganoff
Laat een reactie achter