Pasta met vegetarische stroganoff, maar dan in de vorm van een ovenschotel. Dat is nog eens een recept wat iedereen zal smaken. Ideaal voor een gezellige avond met elkaar.
Ingrediënten:
- 275 g pasta penne
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 g champignons
- 2 hele paprika’s
- 1 blik tomatenpuree
- 2 el paprikapoeder
- 100 ml water
- 150 ml creme fraiche
- Peper en zout
- 1 tl maïzena
- 50 g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
- Hak de ui en knoflook fijn. Deze is in een pan met verhitte olie te fruiten.
- Snijd nu de paprika in blokjes en voeg deze bij de ui en knoflook.
- Snijd ook de champignon in plakjes en kan erbij gevoegd worden.
- Bak de groente even kort. Voeg daarna de paprikapoeder toe.
- Ook peper en zout is nu naar smaak toe te voegen. Schep de tomatenpuree erdoor.
- Voeg ook water toe aan het geheel.
- Na enig inkoken kan ook de maïzena worden toegevoegd.
- Voeg ook hier een beetje water aan toe. Laat de gehele groentesaus nog even indikken.
- Schep de crème fraîche door de groentesaus.
- Meng de stroganoffsaus met de gekookte pasta.
- Stop het geheel in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
- Laat dit 20 minuten bakken in de oven tot de kaas goudbruin is.
Tagged: boeuf stroganoff vegetarisch, pasta ovenschotel vega, pasta uit de oven vegetarisch, penne ovenschotel vegetarisch, stroganoff vegetarisch, vegetarische ovenschotel pasta, vegetarische pasta ovenschotel, vegetarische pastaschotel oven, vegetarische stroganoff
Geef een reactie