In een handomdraai een heerlijke selderij-kaassoufflé ovenschotel voor 4 personen.
Selderij-kaassoufflé
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 kop geraspte oude pittige kaas
- geconcentreerde selderijsoep
Bereidingswijze:
- Breek de eieren en verdeel ze in dooiers en witten.
- Klop de dooiers wit en luchtig.
- Meng de kaas in een grote steelpan door de concentreerde selderijsoep
- Zet de steelpan op een laag vuurtje, het is belangrijk dat je blijft roeren.
- Als de kaas volledig gesmolten is kun je de geklopte dooiers er door roeren.
- Klop het eiwit stijf en doe voorzichtig het soepmengsel erbij.
- Giet alles over in een ovenschotel van circa 2½ liter en bak sw soufflé in een niet al te warme oven.
- Over zo’n 60 tot 75 minuten is de selderij-kaassoufflé gaar en goudbruin van kleur.
- Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!
Tagged: Kaassoufflé, ovenschotel, ovenschotels, Vegetarisch
Geef een reactie