Selderij-kaassoufflé

In een handomdraai een heerlijke selderij-kaassoufflé ovenschotel voor 4 personen.

Selderij-kaassoufflé

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 1 kop geraspte oude pittige kaas
  • geconcentreerde selderijsoep

Bereidingswijze:

  1. Breek de eieren en verdeel ze in dooiers en witten.
  2. Klop de dooiers wit en luchtig.
  3. Meng de kaas in een grote steelpan door de concentreerde selderijsoep
  4. Zet de steelpan op een laag vuurtje, het is belangrijk dat je blijft roeren.
  5. Als de kaas volledig gesmolten is kun je de geklopte dooiers er door roeren.
  6. Klop het eiwit stijf en doe voorzichtig het soepmengsel erbij.
  7. Giet alles over in een ovenschotel van circa 2½ liter en bak sw soufflé in een niet al te warme oven.
  8. Over zo’n 60 tot 75 minuten is de selderij-kaassoufflé gaar en goudbruin van kleur.
  9. Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *