Deze ovenschotel is ideaal voor vegetariërs, want hier ga je aan de slag met tofu in plaats van met vlees.
Deze ovenschotel is goed voor 4 porties en kun je prima serveren als hoofdgerecht.
zuurkoolschotel
Ingrediënten:
- 800 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 3 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 2 bakjes tofuroerbakreepjes pittig (a 180 g)
- 500 g zuurkool
- 125 ml kookroom light
- 3 el paneermeel
Bereidingswijze:
- Begin met het koken van de aardappelen, doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is belangrijk dat wanneer ze gaar zijn, je 150 ml kookwater bewaart.
- Je kunt nu de oven voorverwarmen op 200 °C.
- Begin met het fruiten van de uien in 2/3 van de olie en voeg tomatenpuree en de tofu roerbakreepjes toe. Roerbak dit geheel gedurende 2 minuten.
- Voeg nu het bewaarde kookwater van de aardappelen toe.
- Pak de zuurkool erbij en meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room. Voeg ook wat zout en peper toe naar smaak.
- Schep de reepjes tofu en de tomatensaus eroverheen.
- Je kunt nu de aardappelen afgieten en ze stampen tot een fijne puree.
- Voeg hierbij de kookroom toe en breng het op smaak met zout en peper.
- De puree kun je nu verdelen over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi je de bovenkant met paneermeel en besprenkel je wat olie eroverheen.
- Deze ovenschotel gaat nu de oven voor 35 minuten in, plaatsen in het midden van de oven.
Tagged: Vegetarisch, vegetarische ovenschotel, Zuurkool, Zuurkool ovenschotel, zuurkoolschotel
Geef een reactie