Romige zuurkoolschotel met tofu

Deze ovenschotel is ideaal voor vegetariërs, want hier ga je aan de slag met tofu in plaats van met vlees.

Deze ovenschotel is goed voor 4 porties en kun je prima serveren als hoofdgerecht.

zuurkoolschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bakjes tofuroerbakreepjes pittig (a 180 g)
  • 500 g zuurkool
  • 125 ml kookroom light
  • 3 el paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Begin met het koken van de aardappelen, doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is belangrijk dat wanneer ze gaar zijn, je 150 ml kookwater bewaart.
  2. Je kunt nu de oven voorverwarmen op 200 °C.
  3. Begin met het fruiten van de uien in 2/3 van de olie en voeg tomatenpuree en de tofu roerbakreepjes toe. Roerbak dit geheel gedurende 2 minuten.
  4. Voeg nu het bewaarde kookwater van de aardappelen toe.
  5. Pak de zuurkool erbij en meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room. Voeg ook wat zout en peper toe naar smaak.
  6. Schep de reepjes tofu en de tomatensaus eroverheen.
  7. Je kunt nu de aardappelen afgieten en ze stampen tot een fijne puree.
  8. Voeg hierbij de kookroom toe en breng het op smaak met zout en peper.
  9. De puree kun je nu verdelen over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad.
  10. Bestrooi je de bovenkant met paneermeel en besprenkel je wat olie eroverheen.
  11. Deze ovenschotel gaat nu de oven voor 35 minuten in, plaatsen in het midden van de oven.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *