Ratatouille ovenschotel lekker en simpel, de combinatie van een groentestoof, aardappel en kaas is natuurlijk altijd een succesvolle voor een groente ovenschotel. Dat geldt ook voor deze heerlijke ratatouille die je maakt met aardappelschijfjes. Goed voor 2 tot 3 personen om als maaltijd te eten.
Ratatouille met aardappel ovenschotel
Ingrediënten:
- 500 g aardappelschijfjes
- 250 g tomatenblokjes
- 2 rode hele paprika’s
- ½ aubergine
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 hele paprika
- 0,5 tl oregano
- 0,5 tl tijm
- 0,5 tl peterselie
- 1 el rode wijnazijn
- Peper
- Zout
- 100 g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Zet de oven op 200 graden om deze voor te verwarmen.
- Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook. Voeg hier de oregano, tijm en peterselie
- aan toe. Voeg daarna één voor één de paprika, courgette en aubergine toe in stukjes.
- Na 5 minuten kan de rode wijnazijn worden toegevoegd en kunnen de tomaatblokjes erbij.
- Laat dit 10 minuten staan en voeg eventueel peper en zout toe voor de smaak.
- Kook de aardappelschijfjes kort voor.
- Verdeel de ratatouille over een ovenschaal. Hierop gaat een laag aardappelschijfjes. Bestrooi
- dit met de geraspte kaas.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Tagged: groente ovenschotel, ratatouille aardappel, ratatouille met aardappel, ratatouille ovenschotel, ratatouille recept ovenschotel
Geef een reactie