Deze lekkere vegetarische pasta ovenschotel met aubergine en een scheutje rode wijn is goed voor 4 personen en is ongeveer in 45 minuten klaar. Eetsmakelijk!
Pastaschotel met aubergine
Ingrediënten:
- Zout en peper
- 30 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 30 g vers volkorenbroodkruim
- 225 g pasta, zoals penne rigate, torchiette of conchiglie
- 2 el fijngehakte verse oregano
- 1 aubergine, in blokjes van 1 cm
- 5 zongedroogde tomaten op olie, totaal circa 50 g, uitgelekt en fijngehakt
- 2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g
- 4 el rode wijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereidingswijze:
- •Pak een grote koekenpan, verhit de olie, en bak de ui op een laag vuurtje, ongeveer 4 tot 5 minuten. Wel regelmatig roeren totdat de ui licht goudbruin en zacht is. Voeg hierna de knoflook toe en laat deze ook een minuutje bakken.
- •Voeg nu de wijn toe en laat een paar minuten staan. Voeg nu de oregano, aubergine, zongedroogde tomaten, en tomatenblokjes inclusief sap toe. Breng dit geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Deksel goed op de pan en 15 tot 20 minuten laten sudderen (wel af en toe roeren).
- •Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Zorg ervoor dat je de pasta goed afgiet.
- •Verwarm nu de oven voor op 200°C.
- •Pak een licht ingevette ovenschaal en doe hier de pasta in. Schenk de tomatensaus erover en roer dit goed door elkaar heen. Zorg ervoor dat de pasta compleet bedekt is.
- •Vermeng Parmezaanse kaas en broodkruim in een kom en strooi deze als een laagje over de pasta heen.
- •Schuif het geheel nu in de oven en laat deze 15 tot 20 minuten staan, totdat de bovenkant goudbruin en krokant is en de saus borrelt.
Tagged: aubergine, ovenschotel, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie