Heerlijke smaakvolle vegetarische pasta ovenschotel met groente en knoflook.
Goed voor 4 personen en in zo’n half uurtje klaar.
Pasta met groenten en knoflook
Ingrediënten:
- Lalamata-olijven ter garnering
- 100 g (magere) mozzarella, geraspt
- 225 g (magere) ricotta
- 7 dl tomatensaus
- 300 g diepvriesboerenkool, ontdooid en goed uitgelekt
- 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 450 g korte pasta (bijv. penne of rigatoni)
- 1 eetlepel plus 1 theelepel olijfolie
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 175°C voor te verwarmen.
- Gebruik een theelepel olie on een ovenschaal in te vetten.
- Kook volgens de aanwijzingen op het pak de pasta beetgaar.
- In een middelgrote koekenpan verhit je op matig tot laag vuur een eetlepel olijfolie. Fruit hierin de knoflook ongeveer vijf minuten.
- Voeg nu de kool toe en laat deze ook ongeveer vijf minuten bakken. Doe dit in een kom en schep de ricotta en tomatensaus erdoor heen.
- Giet de pasta goed af wanneer deze gaar is en schep deze door het koolmengsel heen. Dit gaat in de ovenschaal en hierover gaat wat mozzarella.
- Gebruik aluminiumfolie om de schaal af te dekken.
- •Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Haal nu de folie van de schaal af en laat deze nog een keer tien minuten staan. Garneer de schaal met olijven.
Tagged: groente ovenschotel, ovenschotel, ovenschotel groente, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie