Lekker simpele pasta met 3 verschillende soorten kazen: Ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en de kook tijd is een half uurtje.
Pasta met 3 kazen uit de oven
Ingrediënten:
- 4 el gemalen Parmezaanse kaas
- 900 gr tomatensaus
- 1 geklopt ei
- 450 gr geraspte mozzarella
- 675 gr ricotta
- 500 gram rigatoni of penne
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar. Spoel deze af onder koud water.
- Pak een middelgrote kom en meng de helft van de tomatensaus, het ei, mozzarella, ricotta, en de pasta door elkaar heen.
- Verwarm de oven tot 190° C
- Pak een ovenschaal en vet deze lichtjes in. Hierin schep je het pastamengsel wat je net gemaakt hebt. Doe hierover nog het restant van de tomatensaus en strooi er Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de oven en laat eerst een kwartiertje afkoelen voordat je deze op tafel zet.
Tagged: Italiaans, Italiaanse keuken, Italiaanse ovenschotel, Ovenschotel pasta, Pasta, Pasta ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie