Deze lekkere pasta ovenschotel met kaas en paprika’s is in zo’n 25 minuten klaar en is goed voor 4 personen. Eetsmakelijk!
Paprika’s met kaas en linguine
Ingrediënten:
- Blaadjes sla
- Verse bieslook ter garnering
- Peper en zout
- 2 tomaten, zonder schil, zaad verwijderd en in blokjes
- ¼ tl gedroogde majoraan of oregano
- 3 el fijngesneden verse bieslook
- 3 el halfvolle melk
- 1¼ tl mosterdpoeder
- 50 g rijpe cheddar, geraspt
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 g linguine
- 2 grote rode, oranje of gele paprika’s
Bereidingswijze:
- •Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
- •Snij de paprika’s precies in het midden door het steeltje. Haal nu de zaadlijsten uit de paprika’s.
- •Kook deze paprikahelften ongeveer 6 tot 8 minuten. De paprikahelften moeten goed zacht zijn. Laat even uitlekken.
- •Kook de linguine totdat deze beetgaar is volgens de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken.
- •Klop de eieren op met majoraan of oregano, bieslook, melk, mosterdpoeder, en kaas. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
- •Pak een diepe oven- of braadschotel en verdeel de paprika’s. Gebruik van verfrommeld aluminiumfolie om ervoor te zorgen dat de vulling niet uit de paprika’s valt. Vul elke paprikahelft ongeveer voor de helft met pasta en doe het ei-kaasmengsel daar bovenop.
- •Zet de schotel in de oven en laat ongeveer 20 tot 25 minuten staan. De vulling moet goudbruin en stevig zijn. Garneer met bieslook dien op.
Tagged: linguine, ovenschotel, ovenschotel met kaas, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel
Geef een reactie