Lekker vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen in 30 minuten klaar.
Tip
Eventueel een optie om dit gerecht te serveren met een frisse gemengde salade.
ssasa
Ingrediƫnten:
- 300 gram doperwten
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl room
- 1/2 dl witte wijn
- Naar smaak peper en zout
- Tabasco
- 125 gram brie
- 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- Gehakte peterselie
Bereidingswijze:
- Snij de champignons in grove stukjes.
- Snij de ui en knoflook in snippers.
- Snij de brie in plakjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de doperwtjes gaar in de steelpan.
- Bak in de koekenpan de champignon op hoog vuur bruin.
- Voeg dan de ui en de knoflook bij en bak ze mee tot dat ze lichtbruin.
- Blus het geheel af met witte wijn en room en laat het 5-10 inkoken.
- Voeg naar smaak peper, zout en tabasco toe.
- Doe de doperwten in de ovenschaal.
- Leg daarover de champignons.
- Leg hierop de gekookte aardappelschapjes.
- Verdeel de brie over de ovenschotel.
- Bak de ovenschotel voor ongeveer 20 min lichtbruin gaar.
- Strooi er wat gehakte peterselie op.
Tagged: brie, champignons, ovenschotel, ovenschotels, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie