Ovenschotel met romige champignons en brie

Lekker vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen in 30 minuten klaar.

Tip
Eventueel een optie om dit gerecht te serveren met een frisse gemengde salade.

ssasa

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 300 gram doperwten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 1/2 dl witte wijn
  • Naar smaak peper en zout
  • Tabasco
  • 125 gram brie
  • 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • Gehakte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Snij de champignons in grove stukjes.
  2. Snij de ui en knoflook in snippers.
  3. Snij de brie in plakjes
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Kook de doperwtjes gaar in de steelpan.
  6. Bak in de koekenpan de champignon op hoog vuur bruin.
  7. Voeg dan de ui en de knoflook bij en bak ze mee tot dat ze lichtbruin.
  8. Blus het geheel af met witte wijn en room en laat het 5-10 inkoken.
  9. Voeg naar smaak peper, zout en tabasco toe.
  10. Doe de doperwten in de ovenschaal.
  11. Leg daarover de champignons.
  12. Leg hierop de gekookte aardappelschapjes.
  13. Verdeel de brie over de ovenschotel.
  14. Bak de ovenschotel voor ongeveer 20 min lichtbruin gaar.
  15. Strooi er wat gehakte peterselie op.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *