Heerlijke schotel met bloemkool en broccoli een een lekkere kaassaus.
Ovenschotel broccoli en bloemkool
Ingrediënten:
- 350 gram bloemkoolroosjes
- 350 gram broccoli
- 175 ml melk
- 30 gram bloem
- 2 eetlepels boter
- twee theelepels mosterd
- kwart theelepel nootmuskaat
- 125 gram geraspte oude kaas
- zout
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar en laat de roosjes goed uitlekken.
- Verhit de boter in een steelpan. Voeg de al roerend de bloem toe en haal de pan van het vuur.
- Roer er langzaam de melk door en zet dan de pan weer op het vuur.
- Voeg dan de helft van de kaas, de nootmuskaat en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de saus door totdat die dik is.
- Leg de bloemkool en broccoli in een vuurvaste schaal en giet de saus erover.
- Strooi er vervolgens het restant van de kaas over.
- Doe de schaal ongeveer 12 minuten in de oven.
Tagged: bloemkool, bloemkool en broccoli, Broccoli, broccoli en bloemkool, ovenschotel bloemkool, ovenschotel bloemkool en broccoli, Ovenschotel Broccoli, ovenschotel broccoli en bloemkool, ovenschotel broccoli en bloemkool met kaassaus
Geef een reactie