Ovenschotel broccoli en bloemkool met kaassaus

Heerlijke schotel met bloemkool en broccoli een een lekkere kaassaus.

Ovenschotel broccoli en bloemkool

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy
  • Soort recept: groenteschotel

Ingrediënten:

  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 350 gram broccoli
  • 175 ml melk
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels boter
  • twee theelepels mosterd
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar en laat de roosjes goed uitlekken.
  2. Verhit de boter in een steelpan. Voeg de al roerend de bloem toe en haal de pan van het vuur.
  3. Roer er langzaam de melk door en zet dan de pan weer op het vuur.
  4. Voeg dan de helft van de kaas, de nootmuskaat en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Roer de saus door totdat die dik is.
  6. Leg de bloemkool en broccoli in een vuurvaste schaal en giet de saus erover.
  7. Strooi er vervolgens het restant van de kaas over.
  8. Doe de schaal ongeveer 12 minuten in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Ovenschotel broccoli en bloemkool met kaassaus, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *