Lekker ouderwetse macaroni ovenschotel met parmezaanse kaas en tomatenblokjes.
Deze heerlijke macaroni ovenschotel is in een uurtje ongeveer klaar om geserveerd te worden.
De hoeveelheid is goed voor 4 personen. Smakelijk eten!
Ouderwetse macaronischotel met kaas en tomaat
Ingrediënten:
- 1/4 theelepel paprikapoeder, of naar smaak
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gemalen zwarte peper
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 30 gr verse peterselie, fijngesneden
- 2 scheutjes hete pepersaus, bijv. Tabasco
- 1 theelepel pittige mosterd
- 25g geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
- 600 ml melk
- 3 grote eieren
- 1 (400g) blikje tomatenblokjes
- 275g geraspte rijpe cheddar kaas
- 50g gesmolten boter
- 325 gr macaroni
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen. Vet een ovenschaal licht met olie in.
- Kook eerst de macaroni beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Zodra de macaroni gaar is giet je deze af.
- Schep de macaroni samen met de tomaten, cheddar, en boter in de ingevette ovenschaal.
- Gooi peper en zout, nootmuskaat, peterselie, hete saus, mosterd, Parmezaanse kaas, roomkaas, melk, en eieren in een keukenmachine. Maak dit een glad geheel.
- Schenk dit geheel over de macaroni en bestrooien met wat paprikapoeder.
- Zet de ovenschaal in de oven en laten bakken totdat het midden goed stevig is, ongeveer 45 tot 50 minuten.
Tagged: Macaroni ovenschotel, Macaroni ovenschotel met kaas, ovenschotel, ovenschotel macaroni, ovenschotels, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie