In 30 minuten een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen uit de mexicaanse keuken.
Ovenschotel tip
Serveer deze ovenschotel met witte rijst of aardappeltjes.
Mexicaanse ovenschotel met torillachips
Ingrediƫnten:
- 1 pakje tomatenblokjes
- 125 gram chilibonen/kidneybonen
- 1 ui
- 1/2 gele paprika
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander
- zak tortilla chips
- 20 gram geraspte kaas
- snufje chilipoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wok de uitjes en paprika met een klein beetje olijfolie glazig.
- Voeg daarna de tomatenblokjes en de chilibonen/kidneybonen toe.
- Roer dit goed door, voeg daarna de kruiden toe.
- Zet de deksel op de pan en laat deze saus 10 minuten door garen op laag vuur.
- Schep de saus in een ovenschaal.
- Verdeel hierop de tortillachips en strooi er wat geraspte kaas op.
- Bak deze ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in de oven af.
- Eetsmakelijk!
Tagged: mexicaans recept, mexicaanse keuken, mexicaanse ovenschotel, ovenschotel, ovenschotels, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
mexicaanse
Lekker