Lekkere macaroni ovenschotel met verschillende kazen.
Een half uurtje in de oven en smullen maar! (Ook voor de vegetariers onder ons.)
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen.
Eetsmakelijk!
Macaroni met kaas
Ingrediënten:
- snufje paprikapoeder
- 50 gr broodkruimels (paneermeel)
- 30 gr boter
- 750 ml melk
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 275 gr geraspte belegen (Cheddar) kaas
- 2 1/2 eetlepel bloem
- 50 gr boter
- 225 gr ongekookte macaroni
Bereidingswijze:
- Kook de macaroni volgens de instructies op het pak gaar.
- Pak een pak, middelmatig vuur, en smelt ongeveer 50 gram boter. Roer er genoeg bloem door totdat je een roux overhoudt.
- Voeg aan de roux de melk toe, langzaam en goed blijven roeren.
- Voeg hierna de Parmezaanse kaas en de cheddar kaas erbij en zet het voor laag. Laat staan totdat de saus een beetje dikker aan het worden is en alle kaas gesmolten is.
- Pak een ovenschaal en schep hierin de macaroni. Voeg nu de kaassaus hierbij en roer alles goed door elkaar heen.
- In een koekenpan op middelmatig vuur smelt je de rest van de boter. Voeg de broodkruimels toe en bak deze totdat ze mooi bruin zijn.
- Verspreid de broodkruimels gelijk over de macaroni en doe er een beetje paprikapoeder overheen.
- Zet dit ongeveer een half uur in de oven op 180°C en je kunt genieten.
Tagged: Macaroni, Macaroni met kaas, Macaroni ovenschotel, ovenschotel, ovenschotel macaroni, ovenschotels, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Laat een reactie achter